A Brave Heart

Την αποκάλεσαν δημόσια “Ασχημότερη Γυναίκα στον Κόσμο”. Εκείνη αποφάσισε να απαντήσει, με το δικό της διαφορετικό τρόπο. Με οδηγό τη γενναία της καρδιά, αποφάσισε να εργαστεί ακούραστα για μια συνολική αλλαγή, εκφραζοντας όλους όσοι έχουν βρεθεί σε μια παρόμοια θέση.

To bullying είναι πια πασίγνωστο φαινόμενο, γνωστό από τα θύματά του, που στιγματίζει για μια ζωή.  Δυστυχώς όμως, ενώ είναι κάτι που δεν μπορεί να πει κανείς ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις μέρες μας, ακόμη και σήμερα ο ορισμός του δεν είναι σαφής για όλους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το εξαιρετικό παράδειγμα της Lizzie Velasquez, που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία μας.
F56118
Κάποιοι της είπαν πως έπρεπε να έχει αποβληθεί με έκτρωση, άλλοι της πρότειναν να αυτοκτονήσει ή να πέσει στη φωτιά να καεί, αλλά εκείνη αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις “προτάσεις” αυτές διαφορετικά. Φέροντας πια δημόσια τον τίτλο της “πιο άσχημης γυναίκας στον κόσμο” αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει κάτι καλύτερο από το να αντισταθεί απλά στη δυναμική των επιθέσεων ή να ανταποδώσει με ένταση.
396630-1_1920x1080_534843971899
Με την συνεχή υποστήριξη της οικογένειάς της, αλλά και άλλων ανθρώπων που έχουν ζήσει τις συχνά ανεπανόρθωτες συνέπεις του bullying, δεσμεύεται σε ένα αγώνα για γενική αντιμετωπιση του προβλήματος εκεί όπου γεννιέται, στα σχολεία και στο διαδίκτυο.
555255574
Με όσες δυνάμεις της παρέχει το αδικημένο της σώμα, και με οδηγό τη γενναία της καρδιά, αποφασίζει να συμβάλλει με ό,τι μέσο μπορεί να διαθέσει, στη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος στο διαδίκτυο. Σύντομα θα βρεθεί κοντά σε εκείνες τις ομάδες της κοινωνίας που επιδιώκουν την πρόοδο αντί του μίσους. Αλλά δε θα σταματήσει εκεί.
lizzie copy
“Απλά ασταμάτητη” όπως τη χαρακτήρισε κάποιος, δε θα αρκεστεί στο πολλαπλασιαζόμενο θετικό αντίκτυπο που έχει η διαδικτυακή παρουσία της και οι εκδηλώσεις που οργανώνει. Θα φτάσει μέχρι την Ουάσιγκτον για να υποστηρίξει σθεναρά μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με ψήφιση νόμου για πιο υγιή σχολεία και έλεγχο του φαινομένου bullying.
Αν προχωρήσει η διαδικασία, θα είναι η πρώτη φορά που θεσπίζεται τέτοιος νόμος. Η Lizzie παραμένει ενεργή και συνεπής στο συγκεκριμένο αγώνα ως σήμερα.
#imwithlizzie
YouTube channel

Website
“A Brave Heart – The Lizzie Velasquez Story” is a documentary following the inspiring journey of 26 year old, 58 pound Lizzie from cyber-bullying victim to anti-bullying activist.
Born with a rare syndrome that prevents her from gaining weight, Elizabeth “Lizzie” Velasquez was first bullied as a child in school for looking different and later online, as a teenager when she discovered a YouTube video labeling her “The World’s Ugliest Woman”.
maxresdefault
The film chronicles unheard stories and details of Lizzie’s physical and emotional journey up to her multi-million viewed TedX talk, and follows her pursuit  from a motivational speaker to Capitol Hill as she lobbies for the First Federal Anti-bullying Bill.
#imwithlizzie
YouTube channel

awards

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s