Σπόρος: Η Άγνωστη Ιστορία

Σε καιρούς που έχουμε χάσει το 90 της βιοποικιλλότητας των σπόρων, η πολυβραβευμένη αυτή παραγωγή παρουσιάζει τον πολύχρωμο, γόνιμο αγώνα των υπερασπιστών της ζωής.

Από το Μεξικό και τις ΗΠΑ ώς τη Β.Ευρώπη και την Ινδία, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πρωτοβουλίες ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται προστάτες της ελευθερίας των σπόρων και ακούραστα εργάζονται σε αρμονία με τη φύση, για την ομαλή συνέχιση της ζωής.

Συνεντεύξεις με ακαδημαϊκούς μας επιτρέπουν να μάθουμε σε βάθος για τις προσπάθειες ασφυκτικού ελέγχου της τροφής από μεγάλες βιομηχανίες, για τις επιπτώσεις που επέφεραν στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, αλλά και για λιγότερο γνωστές επεμβάσεις που οδήγησαν στην απώλεια του 94% των σπόρων μέσα σε λιγότερο από ένα αιώνα.


Σε παραγωγή και σκηνοθεσία των Taggart Siegel και Jon Betz , το SEED δεν εστιάζει μόνο στις λιγότερο ή περισσότερο γνωστές, συχνά δυσοίωνες ισορροπίες που χαρακτηρίζουν τον αγώνα για επιβίωση των σπόρων. Εμπνέεται από τη φιλοσοφία των συλλεκτών, εκείνων που δεν το βάζουν κάτω όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της ζωής και μοιράζεται αυτή την έμπνευση με όλους μας.

Website